Yöretki Pöröpeikon polulle 8.-9.10.2022

Syksyinen yöretki Pöröpeikon polulle Parikkalaan la 8.10 -su 9.10. Illalla saamme nauttia Pörölammen saunan löylyistä ja lammen virvoittavasta vedestä. Yöpyminen laavun ja saunan läheisyydessä omassa teltassa tai toki laavuunkin mahtuu nukkujia. (Laavua ei voi varata omaan käyttöön, joten paikalla voi olla muitakin laavussa yöpyjiä. Teltta siis varmuuden vuoksi mukaan.)

Lähtö omin/kimppakyydein lauantaina Imatralta klo 13. Paluu sunnuntaina aamutoimien ja parkkipaikalle patikoinnin jälkeen. Karkeasti arvioitu paluuaika Imatralle noin klo 13 tai halutessa omaan tahtiin.
Retki toteutetaan omin retkivarustein ja omin eväin. Imatran lapinkävijöiden puolesta seuraa ja sauna. Saunan käytön Parikkalan Latupiiat ja -pojat antoivat yhdistyksellemme syntymäpäivälahjaksi viime syksyn juhlissa.

Retken oppaana Maija Pakarinen.
Ilmoittaudu mukaan ja tiedustele lisää sähköpostilla ilk.retki@gmail.com

Pöröpeikon polku:
Pöröpeikon polku (n. 3 km) kulkee jylhissä maisemissa ja on vaativa mäkisen maaston vuoksi. Pörölammen rannalla laavu ja varaussauna.
Pöröpeikon polku on reilut kolme kilometriä pitkä hyvin vaihtelevassa kallioisessa maastossa kulkeva reitti. Välillä polku kiipeää kallioiden laella, toisaalla ollaan taas synkissä kuusikkonotkelmissa. Pienen Pörölammen rannalla on laavu, tulipaikka ja vuokrasauna. Polun varrella on erikoisia jääkauden jälkiä. Yksi siirtolohkare on jäänyt roikkumaan jyrkänteen reunalle, toinen taas on kärjellään pystyssä niin, että vain pieni osa isosta kivestä osuu maahan. Vuoden 2010 Asta- ja Veera-myrskyt muuttivat maisemaa, vieläkin on paikoin myrskypuita näkyvissä, sillä maasto on hankalaa puunkorjuun kannalta.
Polun varrella on hyvät mahdollisuudet metsälintujen ja muiden eläinten havainnoimiseen. Hirvet viihtyvät kallioilla ja joskus polun ylittävät karhun jäljet. Alueella esiintyy kanalintuja, pöllöjä ja kuusikoista kuuluu mm. tiltalttien laulu.
lähde: visitparikkala