Melonta

Melonta on lähes kaikille sopiva, ympäristöystävällinen ja edullinen harrastus. Melonta on monipuolista liikuntaa, ja vesille pääsee suoraan Imatran Lapinkävijöiden kanoottivajalta. Lähikuntien alueella on lisäksi kymmeniä järviä melottavaksi. Harrastuksen alkuun pääset esimerkiksi osallistumalla Imatran Lapinkävijöiden keskiviikon iltamelontoihin. Tarvitset vain säänmukaisen vaatetuksen, muut varusteet saat Lapinkävijöiltä. Sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi iltamelontaan.

Melonta on myös koronaturvallinen harrastus, ja turvavälien pitäminen vesillä on helppoa. Käyttämällä kasvosuojia sekä huolehtimalla kanoottivajalla turvaetäisyyksistä voimme harrastaa turvallisesti. Melontatapahtumien järjestelyissä noudatetaan terveysviranomaisten alueellisia ohjeita.

Imatran Lapinkävijöiden melojien tukikohtana toimivat Ukonniemessä sijaitsevat kanoottivajat Kalarannantie 21-23. Uudemmassa vajassa säilytetään yhdistystyksen kalustoa, vanhemmassa vajassa on vuokrapaikkoja jäsenien kajakeille.

Huomio melonnan ohjaajakoulutuksesta kiinnostuneet!

Suomen Ladun melonnan ohjaajakoulutukset järjestetään 17.-19.6.2022 (pe-su) Nurmijärvellä ja 29.-31.7.2022 (pe-su) Kuopiossa.

Kurssit on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä toimiville aktiivimelojille. Kurssin hyväksytty suorittaminen antaa Suomen Melonta- ja Soutuliiton melontaohjaajapätevyyden ja valmiudet ohjata melonnan alkeiskursseilla sekä matalan kynnyksen melontaretkillä ja tapahtumissa. Osallistujilta edellytetään ennen kurssia suoritettua Meloja 2/EPP2 -taitokoetta sekä sitoutumista oman yhdistyksen melontatoimintaan. Kurssi on osallistujalle maksuton.

Jos olet kiinnostunut ohjaajakoulutuksesta ilmoittaudu pikaisesti Antille tai Pekalle.

Vuoden 2022 tapahtumia

 • Melontatoimikunnan kevätpalaveri ke 27.4.
 • Kevään vajatalkoot ke 4.5.
 • Melontatapahtuma kanoottivajalla ti 24.5. kaikille melonnasta kiinnostuneille
 • Keskiviikon iltamelonnat 1.6. – 31.8. kaikille uimataitoisille melonnasta kiinnostuneille
  • kuutamomelonta iltamelontana ke 10.8. varapäivänä ke 17.8.
 • Syksyn vajatalkoot la 8.10.
 • Melontatoimikunnan syyspalaveri 20.10.

Melontaretket ja tapahtumat Imatran Lapinkävijöiden jäsenille vuonna 2022

 • Hiirenkorvamelonta la 21.5.
 • Suomi meloo päivä la 11.6.
 • Heinämelonta la 16.7. Puumala
 • Savusaunamelonta Saimaan Ladun kanssa su 21.8.
 • Syysmelonta la 10.9. Kaituri
 • Ruskamelonta la 1.10. Puumala
 • Tekniikkaharjoittelu 2-4 krt kaudessa

Melontatoimikunnan tapahtumat ja retket ilmoitetaan täällä sekä Imatran Lapinkävijöiden Facebook-sivuilla ja mahdollisesti osa Uutisvuoksen ilmaisnumerossa (to ja su).

 

Hiirenkorvamelonta la 21.5. Imatran Lapinkävijöiden jäsenille

Hiirenkorvamelonta on la 21.5. reitillä Savonkaita – Ihalanjärvi – Suuri Jukajärvi – Pieni Jukajärvi – Lieviskänjoki ja reitin pituus on yhteensä 22 km.

Retki melotaan kolmessa etapissa ja ensimmäinen melontaosuus Savonkaita – Kemppilän myllykoski on 9 km. Myllykosken laavulla  (tulisija, huussi) pidetään evästauko ja siellä kajakkeja pitää kantaa noin 100m Suuren Jukajärven puolelle. Myllykoskella on komia vesiputous.

Toinen osuus on 7 km myllykoskelta Suuri ja Pieni Jukajärveä pitkin Mikonpolven laavulle. Laavulla on mahdollisuus maa/evästaukoon. Kolmas osuus on Lieviskänjoki – Lieviskänjärvi noin 6 km.

Retki melotaan rannan tuntumassa ja suurin osa matkasta on suojaista vesialuetta. Kelluntataukoja pidetään tarpeen mukaan.

Alustava aikataulu:

Pe 20.5. klo 18.00 kajakkien ja varusteiden pakkaus kuljetuskärryihin, yhteiskyytien sopiminen

La 21.5. Lähtö Imatralta alustavasti klo 08.30 (vahvistetaan perjantaina vajalla) ja vesille päästään noin klo 10. Lieviskänjärvellä ollaan noin klo 16 mennessä. Tämän jälkeen on paluumarssi sekä kaluston palautus ja huolto.

Retken vetäjänä Antti jolta myös lisätiedot.

Ilmoittautumiset ilk.melonta@gmail.com ja mattimyöhäiset viimeistään perjantaina 20.5. vajalla.

Tervetuloa Hiirenkorvamelontaan!