Melonta

Melonta on lähes kaikille sopiva, ympäristöystävällinen ja edullinen harrastus. Melonta on monipuolista liikuntaa, ja vesille pääsee suoraan Imatran Lapinkävijöiden kanoottivajalta. Lähikuntien alueella on lisäksi kymmeniä järviä melottavaksi. Harrastuksen alkuun pääset esimerkiksi osallistumalla Imatran Lapinkävijöiden keskiviikon iltamelontoihin. Tarvitset vain säänmukaisen vaatetuksen, muut varusteet saat Lapinkävijöiltä. Sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi iltamelontaan.

Melonta on myös koronaturvallinen harrastus, ja turvavälien pitäminen vesillä on helppoa. Huolehtimalla tarvittaessa turvaetäisyyksistä kanoottivajalla voimme harrastaa turvallisesti.

Imatran Lapinkävijöiden melojien tukikohtana toimivat Ukonniemessä sijaitsevat kanoottivajat Kalarannantie 21-23. Uudemmassa vajassa säilytetään yhdistystyksen kalustoa, vanhemmassa vajassa on vuokrapaikkoja jäsenien kajakeille.

Vuoden 2024 tapahtumia

 • Keskiviikon iltamelonnat 5.6. – 28.8. kaikille uimataitoisille melonnasta kiinnostuneille
  • kuutamomelonta ma 19.8. (superkuu) varapäivänä ke 21.8.

Melontaretket ja tapahtumat Imatran Lapinkävijöiden jäsenille vuonna 2024

 • Uimahallimelonnat Imatran Uimahallissa lauantaisin 2.3. – 27.4. klo 15.30 – 17.00 (ei pääsiäislauantaina).
 • Muut päivämäärät tarkentuvat myöhemmin.

Melontatoimikunnan tapahtumat ja retket ilmoitetaan täällä sekä Imatran Lapinkävijöiden Facebook-sivuilla ja mahdollisesti osa Uutisvuoksen ilmaisnumerossa (to ja su).

 

Uimahallimelonnat Imatran Lapinkävijöiden jäsenille Imatran Uimahallissa lauantaisin 2.3. – 27.4. klo 15.30 – 17.00 (ei pääsiäislauantaina).

Imatran Lapinkävijöiden melojille on varattu lauantaina 2.3. – 27.4. (ei pääsiäislauantai) uimahallivuoro klo 15.30 – 17.00 Imatran Uimahallissa. Käytössä on koko allas.
Hallissa on erinomainen mahdollisuus harjoitella esim. tuentoja, kajakkiin takaisin kiipeämistä, kajakkipyörähdystä, ym tekniikka- ja turvallisuustaitoja.
Hallilla on jokaisessa vuorossa paikalla vastuuhenkilö joka tietää mistä varusteet löytyvät sekä huolehtivat että annetuissa aikarajoissa pysytään. Ohjattua koulutus ei ole, mutta vinkkejä annetaan jos osataan.
Hallille varataan vähintään 2 poolokajakkia sekä 2 retkikajakkia. Mikäli melojia on kerrallaan enemmän, niin silloin harjoitellaan  15-20 minuutin vuoroissa jotta kaikki pääsevät harjoittelemaan.
Ohjeita:
 • Huolehdi, että olet maksanut vuoden 2024 jäsenmaksun.
 • Uimahallin kulkuportti sulkeutuu klo 15.20. Tule hallille hyvissä ajoin, jotta ehdit ostaa lipun automaatista (2,50€/hlö) ja pääset portista läpi ennen sen sulkeutumista. Kajakit kannetaan yhdessä altaalle siten, että päästään veteen heti kun vuoro alkaa klo 15.30.
 • Hallilla käytetään siellä olevia melontavarusteita (kajakit, aukkopeitteet, melat, liivit, ym).
 • Hallissa käytetään uima-asua. Uimalasit ja nenäklipsit voivat helpottavat harjoittelua
 • Altailta pitää poistua viimeistään klo 17.00. Tätä ennen kuivataan yhdessä kajakit sekä viedään ne ja varusteet säilytykseen.
 • Uimahallin tiloista pitää poistua klo 17.15.
 • Ilmoita Antille jos aiot osallistua jotta osaamme varata kalustoa sopivan määrän.
 • Lisätiedot Antilta.