Polkujuoksu

 Polkujuoksu on kestävyysliikuntaa jota harrastetaan nimensä mukaisesti poluilla, pois asfalttiteiltä. Polkujuoksussa nautitaan luonnosta ja vaihtelevista maastoista. Polkujuoksu rasittaa kehoa monipuolisesti, kehittää koordinaatiota ja vahvistaa sekä mielen että kehon hyvinvointia.

Polkujuoksulenkkejä vetävät Suomen Ladun kouluttama polkujuoksuohjaaja. Kesäaikana lenkkejä järjestetään viikoittain, lumiaikaan mahdollisesti kerran kuussa. Lenkeistä ilmoitetaan Imatran Lapinkävijöiden facebook-ryhmässä ja näiden kotisivujen Retkeily-kalenterissa. Polkujuoksulenkit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eivätkä vaadi Imatran Lapinkävijöiden jäsenyyttä.

Polkujuoksulenkit sopivat pääsääntöisesti kaikille innostuneille kuntotasosta riippumatta. Lenkkien vauhti sovitetaan osallistujien kunnon mukaan ja koska polkujuoksussa ei kilometriaikoja tarkkailla, välillä keskitytään vain kävelyyn. Lenkkien tarkoitus on tuottaa osallistujalle hyvä tunne juoksemisesta ja saada osallistuja nauttimaan luonnosta. Voidaanpa marja-aikaan pysähtyä jopa syömään marjoja tai sieniaikaan kerätä pussillinen sieniä kotiinviemisiksi.

 

Polkujuoksuvetäjät:

Johanna Väyrynen p. 040 522 0856 vayryjo(at)gmail.com

Sari Huhtanen p. 050 548 8023

Jenna Karjalainen p. 040 960 2983

Tervetuloa hyvän olon polkujuoksulenkeille!

 

päivitetty 12.05.23