Akumajan retki- ja vaellusviikko 24.6-2.7.2022

Koe unohtumaton yöttömän yön reissu Paistuntunturien erämaa-alueen laitamilla Suomen Ladun Akumajalla.

Imatran Lapinkävijät järjestävät jäsenilleen retkeilyviikon kesäkuun lopussa. Akumaja on eräretkeilyn keskus Paistuntureiden erämaa-alueen rajalla. Akumaja sijaitsee Karigasniemellä Akujoen varrella, 3,5 kilometriä lähimmästä tiestä. Akumajan (12 hlöä) lisäksi kohteessa on käytettävissä Dominickin mökki (6 hlöä) ja rantasauna.

Lähtö Imatralta juhannusaattona 24.6 noin klo 18 ja paluu 2-3.7 todennäköisesti yön aikana. Aikataulu tarkentuu kun bussikyydin kilpailutus valmistuu.

Retken ja vaelluksien hinnat:

Varausmaksu 70€ maksettava pikimmiten lapinkävijöiden tilille FI92 5620 0920 5337 90, viesti / selite kenttään teksti: Akumaja
Jäljelle jäävän osuuden suorite viimeistään 2 viikkoa ennen lähtöä.
Jos maksaja on eri kuin osallistuja tai samassa maksussa useamman henkilön osallistuminen niin laitathan viestin osoitteeseen ilk.retki@gmail.com ja ilmoitat kenen maksusta on kyse.

Akumaja retkiviikko 350€/henk. Yhteensä 16 paikkaa (sisältäen majoituksen ja kyydin lisäksi aamupuuro, yksi poronkäristyspäivällinen ja lettukestit, sekä 1 ruoka meno- ja paluumatkalla. Huomioithan siis omat lounaat, päivälliset, iltapalat ja naposteltavat. Tuula & Nanna järjestävät retkeilyviikosta oman infotilaisuuden osallistujille (ohjeistus, varustus, retket yms.).

Vaellus 250€/henk 16 paikkaa – (Joni 115km/6pvä, Maija 65km(6pvä)

Pelkkä kuljetus Imatra – Akumaja – Imatra 170€

Kaikki hinnat sisältävät sekä meno että paluumatkalla yhden ruokailun matkan varrella.

Ilmoittautuminen lomakkeella:
https://forms.gle/hyjFfRqEc6Cf49Md8

Majoilla oppaana toimivat Tuula Rahkonen ja Nanna Hintsanen, jotka järjestävät Akumajalta käsin päiväretkiä ympäröiviin maastoihin. Lisäksi viikolla tehdään yksi päiväreissu bussilla Utsjoelle.

Vaellusryhmiä on kaksi eri tasoista, vetäjinä toimii ladun koulutetut oppaat Maija Pakarinen ja Joni Homanen. Ryhmiin otetaan osallistujia 6-8 henkilöä /ryhmä. Toinen ryhmistä kulkee Kevon reitin etelästä pohjoiseen, päivämatkat pidetään maltillisina. Toinen vaellusryhmä starttaa suoraan Akumajalta kulkien vaihtoehtoista reittiä Kevon reitin eteläiseen päähän ja sieltä itse reittiä pitkin pohjoiselle päätepisteelle Kenesjärvelle, josta kuljetus takaisin Akumajalle. Retken ensimmäinen ja viimeinen yö molemmilla ryhmillä siis Akumajan maastossa omissa majoitteissa, jossa myös vaellukselle osallistuvat pääsevät nauttimaan rantasaunan löylyistä.

Maija & Joni järjestävät vaellukselle osallistuville oman infotilaisuuden ja mahdollisen testivaelluksen, johon osallistujat voivat tulla testaamaan oman vaelluskuntonsa. Huomioithan että varsinkin pidemmän vaelluksen tekevä ryhmä viettää suurimman osan päivästä liikkeellä.

Rinkan kantamiseen tulisi totutella eikä viikon vaellukselle tulisi lähteä kylmiltään. Aktiivinen ja liikunnallinen arki luo hyvän pohjakunnon vaellukselle, mutta lajinomaista harjoittelua ja pakatun rinkan kanssa päiväretkiä on hyvä tehdä alle nousujohteisesti. Retkeilyvaruisteisiin ja majoitteisiin liittyvien epävarmuustekijöiden poistamiseen suosittelemme osallistumista Rakastu retkeilyyn kursseille, jossa käydään kattavasti erilaisia retkeilyvarusteita ja retkeilijän osattavia taitoja läpi.

 

Ote Kevon reittikuvauksesta: https://www.luontoon.fi/kevo
”Kevon reitti on erittäin vaativa ja paikoin vaikeakulkuinen. Korkeuserot reitillä ovat suuret, sillä se kulkee useita kertoja ylhäältä avotunturista alas Kevon kanjoniin ja nousee uudelleen tunturiin. Reitti on paikoin myös erittäin kivinen ja louhikkoinen, mikä tekee siitä vaikeakulkuisen ja etenkin sateella liukkaan. Reitti kulkee useissa paikoissa lähellä jyrkänteen reunaa, jyrkkää kalliota tai jyrkkiä portaita pitkin.
Tunturipurot ylitetään kahlaamalla. Kevon kanjonissa Fiellogahjohka-joen ja Kevojoen ylitykset on ohjattu kahlaamoihin, joissa on apuna vaijeriin kiinnitetyt käsilenkit. Korkean veden aikaan veden virtaus voi olla kahlaamoissa voimakas. Reitti on merkitty maastoon hyvin, ja maastossa kulkeva polku on erittäin selvästi näkyvissä. Kartta ja kompassi tulee silti pitää mukana. Kevon reitin kulkemiseen tulee varata 3 – 5 päivää. Reitti ei esteetön.”

Lisätietoja:
Retkeilyviikko: Tuula p.040 0997055 jahvapahva@gmail.com
Nanna p.0440877577 nanna.hintsanen@gmail.com
Vaellus: Joni & Maija – ilk.retki@gmail.com tai facebookissa voi laittaa myös viestiä suoraan lapinkävijöiden profiiliin.

Kuvat: Ritva Pesonen