Survival-kurssi 6.-8.5.2022

SERE-A Kesäkoulutus, kevät 2022
Paikka: Salosaari Ruokolahti
Kesto: Pe klo 17.00 – Su klo 16:00
Hinta 150€/hlö
Minimi henkilömäärä kurssin toteutumiselle 10hlö (20 maksimi) etusijalla Imatran Lapinkävijät ry jäsenet.
Ilmoittautuminen: ilmottautumislomake
Kurssin kouluttaja: North69 Survival

SERE-A kesäkoulutus on tarkoitettu kaikille eloonjäämiskoulutuksesta, luonnossa liikkumisesta ja vaellus- sekä retkeilyturvallisuudesta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on oppia selviytymään poikkeusolosuhteissa kesäolosuhteissa. Kurssille voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet (nuoremmat vanhemman/huoltajan seurassa).
Kurssilla opetetaan selviytymään kevät-/kesäolosuhteissa tilapäisvarustein. Aiheina ovat mm. turvallinen liikkuminen maastossa, lämpö, tuli, tilapäismajoittuminen, lepo, juomavesi, hygienia ja
ensiapu sekä ruoka. Kurssi on ensimmäinen osa SERE-A kokonaisuutta, joka sisältää kesä-, talvi- ja
kaupunkikurssit.
Koulutus perustuu NATO STANAG 7196 (NATO Survival, Escape/Evasion, Resistance and Extraction SERE-standardiin) sekä STANAG 7226, STANAG 7227 sekä GOST 24215-80 Standardiin.

Varustus
Pakollinen varustus: Pikkureppu johon tavarat pakataan, puukko, vesipullo ja eloonjäämispakkaus
(pakkauksen sisällöstä tarkemmat tiedot ilmoittautuneille). Muita varusteita ei saa ottaa mukaan kurssille (puhelin ja varavirtalähde sallittu). Mukaan ei siis saa ottaa kirvestä, ruoka-aineita,
alkoholia yms.

Vaatetus
Maastokäyttöön soveltuva vaatetus. Jalkineena vaelluskengät, varsikenkät tai kumisaappaat. Lisäksisadeviitta ja työhanskat. Vaatetusta tarkennetaan kurssin lähestyessä säätietojen mukaan ja osallistujille lähetetään ehdotus kurssille soveltuvasta vaatetuksesta.

Muuta
Tarkempi kurssiohjelma ja lasku lähetetään osallistujille sähköpostiin ja samalla toimitetaan luettelo eloonjäämispakkauksen sisällöstä. Jokainen kurssille osallistuva kokoaa oman eloonjäämispakkauksen mukaan kurssille ohjeen mukaisesti.

Tiedustelut: ilk.retki@gmail.com